25 Ocak 2016 Pazartesi

Liar Liar & Liar Liar 2 | Erkek Arkadaş Öldürmece

Herkese merhaba~!
Son günlerde hayatımı adeta bir ot gibi yaşıyorum. Ara sıra anime izlemek, bolca manga okumak ve rpg maker/visual novel oynamaktan başka bir şey yaptığım yok.
Gaza gelip "Birkaç gün içinde bitireceğim!" dediğim Bahar Karları da 1 haftadır falan masanın köşesinde öksüz bir biçimde duruyor.
Hayat enerjim bir türlü geri gelmiyor.

Neyse, Liar Liar'dan söz edeyim. Arkadaşımın attığı bir videoda -rpg maker karakterleri vardı buradan izleyebilirsiniz- Liar Liar'ın ana karakteri de vardı.
İlk başta bilmiyordum böyle bir oyunun videoda olduğunu, sonradan neden olduğunu da öğrendim. Çünkü videodaki diğer oyunların aksine Liar Liar visual novel tarzı bir oyun.
Evveeet, şimdi detaylı bir şekilde anlatmaya başlayabilirim~


Başlıktan da anlaşılacağı üzere iki oyun var. Liar2Liar ~pants on fire~, Liar Liar'ın devam oyunu. İlk başta ilk oyundan söz edeceğim. Sonra ikinciye geçeceğim ki kendi kafamı karıştırmayayım.

Liar Liar, tokimekiwaku tarafından 5 günde(?) yapılmış bir visual novel. Bayağı kısa, walkthrough kullanmadan 5-10 dakika içinde true/good endingi alabiliyorsunuz.
Ana karakterimiz Yukari -twintail saç modelini kullanan, kalp kaşlı kızımız-, orta okula giden bir kız. Belirli bir sebepten dolayı erkek arkadaşını öldürmek istiyor bizim de ona yardım etmemiz gerekiyor. İlk oyun bu şekilde.

Liar Liar 2'de (Liar2Liar ~pants on fire~) ise olaylar biraz daha derine iniyor ve ilginçleşiyor. Tam olarak konuyu söylersem spoiler olacak o yüzden detaya girmeyeceğim.
Yukari liseli oluyor ve sınıfına bir transfer öğrenci geliyor ama bir bakıyor ki bu kişi *biip sesi*
Sonrasında olaylar olaylar, ilk oyunun aksine bu oyunda birazcık hayatta kalmamız gerekiyor. Yine ilk oyunun aksine bunun süresi daha uzun ve true route en azından 30 dakika falan sürüyor. -demiş tokimekiwaku, ben walkthrough kullandım ondan yine az sürdü- Bolca da ending var.

Evveet, geldik en sevdiğim/sevmediğim kısıma.
Karakterler.
Şimdi, karakterleri karışık şekilde tanıtacağım. (Yani ilk oyun ve ikinci oyundakiler karışık.) Çünkü böylesi daha spoilersız.
Ehem ehem, başlayalım o zaman!

Ana karakterimiz Yukari Minamida! Ne kadar sevimli değil mi?


Koshi Tanaka, beyzbol kulübünün üyelerinden biri.

Miho, aslında nedensizce bir sinir oluyorum. Tuhaf geliyor.

BING BONG~! Evet, Yukari'nin kız kardeşi bu.
Adı Minami, yani Minami Minamida. Tuhaf isim değil mi?
Hep sıkılmış bir havası var bana göre.

Geldik en gıcık olduğum karaktere, Akira Tobitaka.
Okuldaki herkesi arkadaşı olarak gören popüler bir çocuk.

Favori karakterim olabilecek(?) kişiye geldi sıra, Tohru Kinikuda.
Doğaüstü Şeyleri Araştırma Kulübü üyesiydi yanlış hatırlamıyorsam.
Değişik bir karakter.

~~ ~~

Evvet, karakterler bu kadar.
Aslında iki tane daha karakter bulunmakta ancak "önemli" yerleri yok. Oyun içinde sıkça gördükleriniz bunlar.

Başka da bahsedebileceğim bir şeyler.. Yok?
Oyun biraz ciddiyetsiz bana göre, hani bir eksiklik var. Bu yüzden oynamazsanız bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum.
Ama vaktiniz bol ve manyak karakterleri seviyorsanız, lütfen oynayın.
Seveceğinizi umuyorum.

Son olarak buradan ilk oyuna, buradan ikinci oyuna ve buradan da -eğer ihtiyacınız olursa- ikinci oyunun walkthrough'una ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere güle güle~

(yazı aceleye geldi biraz çünkü midem bayağı ağrıyor,
ölürsem belki diye ölmeden önce yazı yazayım dedim
dilerdim ki bu yazı Gray Garden gibi mütüşlü bir oyunun
yazısı olsun ama olmadı. *ağlayan emoji*)

11 Ocak 2016 Pazartesi

Ayanami Rei Expy Nedir?

Önemli Olabilecek Not; Bu yazı genel olarak araştırılıp ingilizceden çevirilmiş bilgilerden oluşmaktadır. Hatalar olabilir. Eğer hata varsa lütfen yorum kısmından kibarca söyleyiniz.

Herkese merhaba!
Bu sefer pek uzun zaman olmadan yazabiliyorum. Çünkü yapabileceğim önemli bir şey yok ve aklımda bayağı yazı fikri var. O yüzden bugün daha önce aklıma geldiği halde yazmadığım/yazamadığım yazıyı yazmaya karar verdim.
Hem biraz faydalı iş olur belki.
Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

Sevdiğim bir Youtuber olan Anime Man'in videosunda gördüm bu konu/olayı merak edip araştırdığımda bayağı ilginç şeyler gördüm ve şimdi de olabildiğince iyi şekilde anlatmaya çalışacağım.

~~~~

İlk başta bilmeyenler için Ayanami Rei kim ondan başlayalım.
Ayanami Rei, Neon Genesis Evangelion adlı animeden bir karakter. Çok da sevdiğim bir karakterdir kendisi.

Expy ise "exported character", yani kopya veya klon karakter diyebiliriz. -sanırım- 

Neden Ayanami Rei Expy olduğuna gelirsek bu "karakter tipi"nin ilk örneği oldu için. Neon Genesis Evangelion çıktıktan sonra Ayanami Rei'ye çoğu yönden benzeyen ve ya onu hatırlatan çok fazla karakter olmuş. Bu yüzden Ayanami Rei Expy deniliyor.
Peki, Ayanami Rei Expy olayına yakalanan karakterleri nasıl anlayacağız/bileceğiz? Belirli özellikler var ve B karakteri bunların çoğuna uyuyor ise Ayanami Rei Expy olayına yakalanmış demektir.
İşte özellikler;
  • Ana Karakterin Hoşlanlandığı/Sevgi Duyduğu Kadın (Tüm tanrılar belamı versin Female Love Interest'in türkçe karşılığının ne olduğu konusunda büyük bir karmaşa yaşadım. Büyük ihtimalle hala yanlış.)
  • Gizemli (Karanlık veya Sorunlu Geçmiş)
  • Genellikle 10-20 Yaş Arası
  • Soluk Ten
  • Kısa, genellikle küt saç.
  • Doğal olmayan saç rengi. (Mavi, gümüş, beyaz, gri gibi soğuk tonlar. -ayrıca bazen pembe-)
  • Duygusuz, sessiz ve ya tuhaf.(?)
  • Tam olarak insan değil, uzaylı, klon ve ya robot gibi tuhaf hareketlerini açıklayan şeyler.
  • Büyük bir hastalık veya yaradan muzdariptirler ya da sıkça hastanelik olurlar.
  • Bazen düşman, yönetici veya bir baba figürü ile aralarında güçlü bir bağ vardır.
  • Sonunda duygusal hale gelirler.
Belirli özellikleri de öğrendikten sonra "Neden bu tip karakterler var?" sorusuna gelelim. Gerçi birçok kişinin merak etmeyeceği bir soru bu. Ama yazının devamı için gerekli.
Çünkü bu karakterler popülerler, çünkü gizemliler ve bu ilgi çekici. İlgi çekici olunca da animenin izlenme sayısı artıyor, kısaca nasıl desem taktik?
Bilmiyorum, işin bu kısmına girmeyeceğim.

Her şeyi öğrendik sayılır. Peki ya örnek karakterler? Bu yazıyı tamamlamam için onlara da ihtiyacım var. Yazı nasıl da sıkıcı olmaya başladı değil mi?

Ayanami Rei Expy'e yakalanan birçok tür de karakter var. Ben bilinenlerden -daha benim de bildiklerimden- örnek vereceğim.

Darker Than Black'den Yin.

Kore wa Zombie Desu ka?'dan Eucliwood Hellscythe.


Suzumiya Haruhi no Yuuutsu 'dan Yuki Nagato.

Pandora Hearts'dan Echo



Danganronpa'dan Kirigiri Kyouko


No Game No Life'dan Shiro.


~~

Umarım verdiğim örnekler zor örnekler olmamıştır. Olabildiğince "uygun" örnekler vermeye çalıştım. Listede Another'dan Misaki Mei'de vardı ancak örnek kısmına koymadım çünkü "O beyaz saçlı değil!11!!" diye gelip sinirimi bozanlar olabilir diye. (Öyle bir şey olmayacak, bu yazıyı okuyanların sayısı belli.)

Neyse efendim, umarım beğenmişsinizdir.
Okuyanlara teşekkür ediyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere~

~~~~~~~~~~

9 Ocak 2016 Cumartesi

Güncelleme #3 | Aptal Tilki

Herkese merhaba~!
Normalde daha erken yazmam gereken bir yazıydı bu, ancak bir türlü yazamadım. Tam yazacağım zaman bir anda keyfimin kaçması, birazcık yazdığım yazıyı beğenmediğim için silmem ve sonrasında da tekrar yazmak istememem olası sebeplerden birkaçı.

Umarım yılbaşınız iyi geçmiştir.
Ben kendiminki hakkında yorum yapmamayı seçiyorum, malum duygularım hala karışık.

Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere 2 Ocak'ta sınavım vardı benim, merak edenler vardır belki diye söylüyorum. İyi geçti.
Sayısal kısımlarda batırdım büyük ihtimalle ama iyiydi.

Son birkaç hafta oyun oynamak ile falan geçti. Arkadaşım ile beraber Yume Nikki'yi bitirdik(?) gerçi benim tek yaptığım. Anlatmaya çalışmak, çoğunlukla anlatamamak, harita/yönlendirme yazısı gibi şeyleri atmak vb. şeylerdi. Sadece efektleri alarak bitirdik ancak sanırım ben şu "değişik ve ürkütücü" olaylara bir bakacağım. (Hatta kriz geçirmezsem kendim falan da oynayabilirim.)

Bir de Lamento'nun ilk karakter route'unu bitirdim. Mutluyum, mutluyuz ama daha 2 karakter var. Neyse ki, skip tuşu var da ölmüyorum. Söyleyeceğim çok fazla şey var, bu yüzden mutlaka Lamento hakkında uzun bir yazı gelecektir. Yani umuyorum.

Credit

Bunun dışında, canımı sıkan olaylar oluyor. Küçük şeyler bunlar gerçi ama ben takıntılı bir insan olduğumdan günümün hatta günlerimin kötü geçmesine sebep olabiliyor.
Ama geçiyor. Ağlayınca ve rahatlayınca geçiyor, shoujo manga okuyup karakterlere içten küfür edince geçiyor.

Geçenlerde Ao no Exorcist'in ikinci openingi olan In My World'e denk geldim. Tamamen rastgeleydi, dinledim ve yine saçma şeyleri hatırladım. Hala kendimden nefret ediyorum. Şu "geçmişten utanma" olayını bir yok edebilsem! Aslında direkt utanma olayını yok edebilsek veya shoujo mangalarda olduğu gibi sevimli bir şey falan yapsak?

Bence olur ama evren buna kesin bir "ASLA" yanıtı verecektir. Teşekkürler evren, bugün yine hayatımı güzelleştiriyorsun.

~~

Depresif kısmı da geçersek yeni sezon animeleri geldi yahu!
Ben hala azıcık eskilerde kaldım gerçi, daha 3-4 gün önce Sayonara Zetsubou Sensei'yi izliyordum. Kendimi iyi hissettim izleyince çünkü genel olarak yeni sezon animeleri "MEH".
Tabii ki spor animeleri ve sevdiğim serilerin devamları beni heyecanlandırıyor ama.. O kadar yani.


Ehem ehem, pekala.
Ben artık bol entrika dolu shoujo(?) mangama dönebilirim bence. Zamanı geldi bunun. (Merak edenler için ismi, Mei-chan no Shitsuji. Güzel bence beğendim ben.)
İyi günler geçirmeniz dileğiyke, kendinize iyi bakın.
Güle güle~~