23 Ağustos 2014 Cumartesi

İmkansızın Şarkısı | Noruwei no Mori

Herkese merhaba.
Sonunda kitabı bitirdim ve istediğim gibi kitap hakkında birkaç şey yazabileceğim. İlk olarak bu benim ilk Haruki Murakami romanımdı. Uzun zamandır çevremde övülen bir yazardı, herhangi bir kitabını okumayı çok istiyordum. Neden İmkansızın Şarkısı'nı seçtiğimi bilmiyorum. Kafamda ilk olarak hep o vardı, belki de bu yüzdendir.

Konusuna gelirsek, 

37 yaşındaki ana karakterimiz bir uçak yolculuğu sırasında Beatles'ın ''Norweigan Wood'' adlı parçasını duyar ve bu onu Tokyo'da geçirdiği üniversite yıllarına götürür.

Diye tek cümle ile özetlemek istiyorum ben, çünkü her kitap tanıtımına D&R'ın internet sitesinden bakan ben o tanıtım yüzünden kitaptan birazcık spoiler yedim demem mümkün. (Zalımsın D&R)
(Bende zalımım çünkü Twitter'da ve Facebook'ta kitaptan alıntı paylaştım, vurun beni.)

Kapağı bu şekilde.
Ne hoş değil mi ? (En azından benim için.)

Kitabın genel olarak içeriğinden bahsedecek olursam, biraz cinsel içerik barındırıyor demem mümkün. Fazla rahatsız edici değildi diyebilirim. Bir de kitapta bol bol ''intihar'' sözcüğünü duyabiliyorsunuz, bu yüzden fazla depresif yapıya sahip olanlara önermeyeceğim bir kitap diyebilirim. Yani kitabı bitirdiğimde nedensiz yere ağlamaya başladım ki, duygusal olan -neredeyse- hiçbir şeye ağlayamayan biriyim. Fazla derinden etkilediği için olsa gerek.


Kendisi 12 bölümden oluşan bir kitaptır falan.
Mini not: 11. bölümün sonundan 12. başına geçerken büyük bir şok yaşayabilirsiniz. Şahsen ben kitabın arasın ayracı koyduktan sonra odamdan çıkıp 5 dakika falan evin içinde dolaştım. (Sabahın 5'inde yapılabilecek en güzel şey!)
Bir kitap bu kadar iyi giderken, nasıl bir anda kötüleşebilir hala anlayamıyorum.

Okumaya harcadığım vakte ve paraya değen bir kitap oldu diyebiliriz. Fakat çevirisinde birkaç tane hata görmedim diyemem, hatta bazı kelimelerin baş harfleri yok. Garipti..
Ama yine de sevdim.

Her neyse, bu kadar. Kitap hakkında daha fazla şey yazmak isterdim fakat bunu spoiler vermeden yapabileceğimi pek sanmıyorum. <..<

Not: Kitabın bir de filmi var fakat bunun hakkındaki yorumlar hiç olumlu olmadığından izlememeye karar verdim. Kafamda nasıl canlandıysa o şekilde kalmasını istiyorum.